Разглеждат залите на ВТУ през смартфона

Мисия

08-09-2014, 19:36

Снимка:

Виктор Иванов

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВТУ и Башкирския университет станаха партньори

Виртуалната обиколка трае от 1 минута до 1 час

Кандидатстуденти могат да разглеждат аудиториите и кабинетите на ВТУ в които ще учат още преди да са приети. Виртуалната обикалка става през смартфона или през компютър. Тя е възможна, след като висшето училище откри интернет платформа за виртуална разходка по коридорите на Алма Матер. Всеки, който има достъп до интернет може да погледне в залите от хола си, обясни ректорът проф. Пламен Легкоступ. Вузът е първият в Югоизточна Европа, който предлага подобна възможност на посетителите на своя сайт. 

Идеята се реализира от британската компания Tunder Box, като част от проекта Google Maps Business View . Всички факултети, общежитията, музеят и спортният комплекс на ВТУ могат да се разглеждат като панорамна презентация от 360-градусови фотосесии. Уникална е и гледката от покрива на университета.

Мащабния проект има за цел да създаде по-голям комфорт на кандидат-студентите с предварителното опознаване на мястото, в което ще се обучават. Те могат да видят и как изглеждат обшежитияга и как се стига до тях.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов