Габрово става световна сцена на класиката

Велико Търново Лайф

09-09-2014, 10:29

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ-Габрово открива кампанията си с водосвет

Публиката ще чуе и специално написаната за фестивала Балада за цигулка, виола и пиано от Красимир Тасков

В Художествената галерия "Христо Цокев" в Габрово продължава

38-мото издание на Дните на камерната музика продължава и днес в Художествената галерия "Христо Цокев" в Габрово. От 19:00 часа, пред публиката от ценители на класиката ще се изяви познатото фестивално клавирно трио на проф. Красимир Тасков – пиано, и живеещите в Лондон Лора Маринова - виолончело и габровската цигуларка Деворина Гамалова.

Програмата е опит за реконструиране на старите концертни традиции в Западна Европа, в които едно клавирно трио се изявява както в пълния си капацитет от трима изпълнители, така и в различни съчетания на инструментите като дуети.

Програмата включва Дует за виола и виолончело от Лудвиг ван Бетховен, клавирно трио от Йоханес Брамс, соната за цигулка и пиано от Франсис Пуленк, две пиеси от английския романтичен композитор Франк Бридж.

Публиката ще чуе и специално написаната за фестивала Балада за цигулка, виола и пиано от Красимир Тасков. Тази вечер Габрово влиза в световната музикална история, тъй като в произведението на Красимир Тасков цигулката и виолата ще бъдат изпълнени от едни изпълнител, което се случва за пръв път в световната музикална практика.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов