Млад мъж в болница след среднощен екшън пред дискотека във Велико Търново

Крими

09-09-2014, 15:29

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прибраха пияна жена заплашвала съседите си и обиждала полиции

Биячите пребили 32-годишния мъж, блъснали го по стъпалата и го оставили на пътното платно

В нощта на събота срещу неделя пред дискотека в центъра на Велико Търново около десетина души скачат на бой на един. Резултатът – счупено ребро, 3 счупени зъба, множество охлузвания и наранявания по главата и тялото. Екшънът започнал в 3:30 часа, когато Илиян Вергилов решил да си тръгва и излязал от клуба.  Навън бил посрещнат от около 10 млади мъже, които го нападнали.

 „Пребиват ме жестоко, приятели и познати ми разказват, защото аз изпаднах в безсъзнание. Биячите имали пистолети и значки.“-разказва за Velikotarnovoutre.bg потърпевшия. След побоя нападателите потеглили с 2 джипа със син буркан, коментира пострадалия. Свиделите на случилото се обяснили на Илиян, че биячите говорели на английски език. Той предполага, че това са американски полиции, дошли на обучение в старата столица. Нападателите го влачили известно време и го блъснали по стъпалата пред Музикално драматичния театър „Константин Кисимов“. Оставили 32-годишния мъж с глътнат език на уличното платно.

В областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ Илиян е приет в безсъзнание. Младият мъж отваря очи на следващия ден по обяд. Дава показания пред униформените, но е убеден, че полицията иска да потули случая и възразява срещу основанието, по което е образувано досъдебно производство. Според него случилото се е опит за убийство, а не хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда. „Двама адвокати пращам и никой не им обръща внимание. Адвокатите се отказват. Съдебният лекар и той не иска да идва“- обяснява Илиян Вергилов.

От полицията информират, че това по какъв член от Наказателния кодекс ще бъде заведе делото, зависи от разследващите. По случаят е започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство.  В момента тече разследване, затова отказаха да дадат повече сведения. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов