Кандидат депутатите от ГЕРБ помагат на пострадали в димитровградското село Странско

Кметът и местните жители трогнати от помощта

Членовете на великотърновска листа на ГЕРБ заминаха в малките часове във вторник за димитровградското село Странско, чиито жители са сред най-засегнатите от последните наводнения. Кандидатдепутатската група ще помага на хората да се справят с щетите след бедствието.

Над 24 са наводнените къщи в селището, информира Евгени Стоев, който разясни, че великотърновските доброволци са се разделили на бригади, които работят в различни обекти. През целия ден екипите разчистваха домовете на хората. Тонове тиня и боклуци са извозили кандидатите за депутати. В момента обаче, напълно почистени са вече 3 къщи, заедно с прилежащите им дворове. Работата на търновските бригади продължава и утре, като се очаква към кандидатите за народни представители да се присъединят и членове на МГЕРБ от старата столица.

„Повечето семейства са изгубили покъщнината си, унищожено е имуществото им, развалена е зимнината, унищожени са хранителни запаси и селскостопанска продукция. Непосилно е за хората да се справят сами, затова навсякъде посрещат помощта ни с голямо облекчение. Дори, от името на всички жители, кметът Фильо Стоев ни благодари за подкрепата. Трогнати са, че от другия край на България са дошли да им помагат“, обясни Евгени Стоев. Присъствието на доброволците е и важна морална подкрепа за пострадалите хора, обясни социалният психолог Деян Хаджийски, който също е с колегите си от листата в наводненото село. „Жителите на Странско са в стрес, преживяват емоционален шок“, сподели впечатленията си Хаджийски.

В понеделник Изпълнителната комисия на ГЕРБ взе решение да преустанови предизборните прояви на кандидатите по места и да съсредоточи усилия в подкрепа на хората от засегнатите райони.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов