Да не се държат големи суми пари в автомобили, апелират от ОДМВР – В. Търново

Крими

10-09-2014, 08:27

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задигнаха крупна сума от ТИР във Велико Търново

От юни до 9 септември 2014 са откраднати общо над 17 000 лева

Във връзка със случаи на кражби на големи суми пари от преди всичко товарни автомобили, извършени на територията на област В. Търново, криминалисти от ОДМВР – В. Търново апелират към водачите на автомобили да бъдат изключително внимателни. Да бъдат предпазливи в районите на стокови борси и тържища, както и в районите на търговските обекти, които зареждат. Да бъдат наблюдателни какви автомобили се движат след тях, тръгвайки от стоковата бърса към търговските обекти или от търговските обекти към домовете си и при съмнителни коли да сигнализират полицията. В никакъв случай да не оставят автомобилите си отключени, с отворени прозорци или без надзор, докато зареждат със стока, има вероятност през цялото това време и през целия път от борсата до търговския обект да са били наблюдавани. Извършителите се възползват от най-малката възможност, действат светкавично и за броени минути проникват в автомобила и отмъкват наличните пари. 
Полицейските служители апелират най-вече да не се държат големи суми оборотни или лични пари в автомобилите, защото извършителите на подобен род кражби са находчиви, изобретателни и наблюдателни. 
Само в периода от началото на юни до 9 септември тази година на територията, обслужвана от РУ – В. Търново са регистрирани 6 идентични престъпления. В половината от случаите извършителите са проникнали във возилата или през незаключени врати или през незатворени прозорци. Често пък разбиват прозорците на вратите или ключалките. За отчетения период са откраднати общо  над 17 000 лв. от товарни автомобили.
Този род престъпления са трудно разкриваеми, защото кражбите на пари са трудно доказуеми. Съветът на специалистите към водачите е да бъдат бдителни и отговорни за имуществото си.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов