Пострадали от наводненията похвалиха пред Бойко Борисов търновските кандидати за депутати

Дядо Жеко от село Странско: „Хората Ви от Търново спасиха живота ни“

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов бе в сряда в пострадалото от наводненията димитровградско село Странско, където от два дни на местните жители помагат кандидат депутатите от ГЕРБ – Велико Търново. Пред Борисов местни жители изказаха благодарност за подкрепата. „Тези момчета спасиха целия ни живот“, каза дядо Жеко /със синята риза, на снимката/. Възрастният мъж е един от най-пострадалите жители на Странско, чийто дом бе потънал в кал и наноси.

Само в първия ден от престоя си в наводненото селище, групата от Велико Търново успя да разчисти от тинята и нанесените боклуци 4 къщи, заедно с прилежащите им дворове. Семействата, живеещи в още 3 от къщите получиха помощ от болярската листа днес. Жителите на Странско посрещнаха с благодарност помощта и са трогнати, че доброволци са дошли чак от другия край на България.

"Тези, които казват, че това, което правим е популизъм, да заповядат – има за чистене къщи, реки, корита. Нищо не е парцелирано, да се обуят и да помагат", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в пострадалото от наводненията село Странско. „Хората да им говорят, както на нас и ще се сприятелим партиите – така е най-добре. На терен ще направим дружби, които никъде другаде не мога да намеря. Добре дошли са всички. Това не е парцелирано за нас, тук има къщи да чистят колкото искат", посочи Борисов. Той призова и всички останали партии да разпределят парите си в бедстващите региони, вместо всеки ден да имат снимки, предавания и билбордове по цялата магистрала.

Според Бойко Борисов бедственото положение на редица места в страната от последните дни е подходящ момент всички партии да се обединят. „Живот и здраве, ако след 5 октомври сме победили, ще дойдем със здравната служба и ще се организираме. На 6 октомври ще го организираме да помогнем. Сега Вие си разпределяйте помощта, да не кажат, че на някой сме взели гласът. Това беше прекрасен момент всички партии да се обединим. Сега ще отида и по Северна България, и в Бургас. Там сме се подготвили на рибарите да им дадем мрежи”, допълни Борисов.

Във „Фейсбук“-профила си председателят на ГЕРБ съобщи, че партията ще залеси засегнатите от наводненията райони. „ГЕРБ ще засади нови 80 дка гори във водосборите, които причиниха наводненията във Варненско, Бургаско, Хасковско и Монтанско. Предвижда се използването на 40 хиляди фиданки от дъб и бук, както и направата на 8 км. ръчно копани тераси. Започваме веднага с почвоподготовка, като след 28.09. продължаваме със залесяването”, написа Борисов. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов