Горна Оряховица днес посреща пробега за мир

Мисия

13-09-2014, 09:28

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пробег за мир минава през Горна Оряховица

Утре факлата ще бъде приета в Севлиево

В България факелът на мира, обикалящ цялото земно кълбо, пристигна на 12 и ще остане на наша територия до 17 септември.

Днес Горна Оряховица ще посрещне Пробега за мир. Очаква се участниците в пробега да пристигнат около 14.30 ч. В началото на града факелът ще бъде приет от изявен състезател по лека атлетика от Горна Оряховица. Огънят ще бъде пренесен до центъра награда, където на кратка церемония ще бъде приветстван международният отбор бегачи.

На 14 септември /неделя/ Севлиево ще посрещне факела. Очаква се участниците в пробега да пристигнат около 11.00 ч. В центъра на града факелът ще бъде приет от председателя на лекоатлетическия клуб "Раковски" Павлин Димов. Международната група ще покаже кратка церемония, с която ще представи състезателите. 

На 14 септември кметът на Ловеч Минчо Казанджиев ще приеме факела на мира пред Общината в 14 ч. Горящият факел ще премине от ръка на ръка през всички присъстващи, като идеята е всеки да почувства и предаде от своята добра воля и желание за единство, разбирателство и мир.

Очаква се участниците да пристигнат в Плевен на 14 септември, неделя, около 16.00 часа. Те ще бъдат посрещнати с изпълнения на ансамбъл "Нашенчета” пред Центъра за работа с деца в Градската градина и приветствани от кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, който от името на жителите на града ще приеме Факела на мира. 

Маршрутът на щафетата у нас е следният:

12 септември - Гюргево, Русе; 13 септември - Бяла, Горна Оряховица, Велико Търново; 14 септември - Севлиево, Ловеч, Плевен; 15 септември - Правец, Ботевград; 16 септември - София, Ихтиман, Костенец, Пазарджик, Пловдив; 17 септември - Първомай, Димитровград, Хасково, Свиленград

Пробегът за мир е международна щафета, която има за цел да насърчи приятелството и разбирателството между народите.

Участниците в Пробега пренасят през повече от 100 страни от всички континенти горящ факел, който символизира стремежа към мир и единство между хората.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов