Заради правителството "Орешарски" дефицитът в НЕК е 3 милиарда лева

Ако българите гласуват за ГЕРБ ще осигурят изход от кризата и развитие за България, категоричен е Евгени Стоев, кандидат за депутат

На хората омръзна да бъдат лъгани, да слушат обещания за работни места, таблети и фантастични минимални заплати. Конфронтацията обаче не е донесла нищо хубаво, убеден е кандидатът за депутат от ГЕРБ Евгени Стоев, който подчерта, че партията отново води позитивна и градивна кампания.

Най-доброто, което гражданите могат да направят е да са активни в изборния ден и да дадат гласа си, за да бъдат обективно представени в парламента, призова икономистът Стоев, който не крие притеснението си за състоянието на страната. В мандата на предишното правителство институциите в България бяха делегитимирани.  Събираемостта е ниска, в държавата няма пари, а отново са налице неразплатени и необезпечени договори, сключени от кабинета „Орешарски“. БСП действаха популистично, а сега „трябва да си много смел, за да вземеш властта“, сподели кандидат депутатът.

След кабинета „Орешарски“ дефицитът в НЕК е цели 3 млрд. лв., алармира Евгени Стоев. Той припомни, че още през 2009 година дефицитът в Националната електрическа компания е бил 1.5 млрд. заради неизгодни проекти като „Цанков камък“. Двойното нарастване на финансовата дупка се е случило през 420-те дни управление на злополучното правителство на БСП, ДПС и „Атака“. Ако спешно не се вземат мерки, през 2015 година дефицитът ще набъбне на 5 милиарда, според официалните прогнози, цитирани от Стоев.

Евгени Стоев коментира и най-важното, на което ГЕРБ залага за развитието на Великотърновска област. Един от приоритетите за партията, автомагистрала Хемус, след управлението на БСП, ДПС и Атака е с неясно проектиране и неизяснено трасе. Друг проект, който беше задвижен, но след като ГЕРБ излезе от управлението, по него не се работи, е високоскоростният път Русе – Свиленград.  Това също е акцент в бъдещата работа на ГЕРБ. Освен, че предразполага към инвестиции, инфраструктурата директно води до намаляване на пътно транспортните произшествия, припомни Евгени Стоев, цитирайки официалната статистика на КАТ, която отчита по-малко жертви и щети от катастрофи след 2009 г. 

Партия ГЕРБ има реално работещи структури в цялата област и в страната, отчете Евгени Стоев, който е и общински лидер за Велико Търново. Не бива обаче да се успокояваме с това, че социолозите дават значителна преднина на ГЕРБ, сподели кандидатът за народен представител.

Ако масово българите изберат номер 9 в изборната бюлетина, ще осигурят изход от кризата и развитие за България.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)