Обръщение на кмета на Горна Оряховица по случай 15 септември

Мисия

15-09-2014, 09:11

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

На добър час!

Уважаеми учители,

Скъпи ученици и родители,

Първият учебен ден е празник, който заедно с 24 май и 1 ноември освещават името българин. Всички - без значение от възраст и социален статус - изпитваме дълбоко вълнение. 15 септември е крачката, която всеки от нас е предприел с вяра и надежда за по-добър живот.

Честит празник, скъпи първокласници! Бъдете здрави, успешни, питащи и търсещи новото, интересното, красивото. Нека трудностите не Ви плашат. Бъдете уверени, че до Вас стоят учителите и родителите като загрижени, знаещи и добронамерени приятели.

Скъпи ученици, уважаеми учители,

Днешният ден е благословен празник. Желая Ви здраве и сила, упоритост и стремеж към необятните светове на познанието. Бъдете честити и горди, че вече 11 века помним, почитаме и продължаваме делото на Светите братя Кирил и Методий.

Нека празникът да е честит на всички, които четем и пишем със самочувствието на народ с вековна история и бъдеще, което ще градим с мъдрост, толерантност и знание.

Да четеш. Да пишеш. Да пееш химна и да почиташ родния трибагреник. Това е памет и перспектива за развитие. Това е България!

Честит първи учебен ден! Спорна и успешна 2014 / 2015 учебна година!

инж. Добромир Добрев
Кмет на Община Горна Оряховица



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов