Вандали изгориха дървен павилион, част от творбите от Европейската архитектурна асамблея

Крими

15-09-2014, 13:36

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поредна вандалска проява във Велико Търново

Само преди месец беше унищожена друга инсталация "Камера обскура"

Дървена архитектурна инсталация във Велико Търново изгоря тази нощ до основи, информира Нова телевизия. Проектът е част от Европейската асамблея по архитектура. Тя събра над 550 чуждестранни студенти и техните проекти в старата столица. За по-малко от месец обаче това е вторият случай на палеж на атрактивните инсталации.

Дървеният павилион е сред многото нестандартни проекти, разположени на различни места в старата столица. Късно снощи обаче вандали подпалили конструкцията, която е до входа на историческия музей и архитектурното творение изгаряло до основи. Авторите на проекта са в шок от случилото се.

Вандалската проява и посегателството над творчеството, авторството и таланта на младите архитекти предизвика възмущение и недоволство сред гостите и жителите на Велико Търново.

Само преди месец заради вандали изгоря и друга архитектурна инсталация - дървен павилион „Камера обскура“ край паметника на „Асеневци“. За съжаление конструкциите не могат да бъдат възстановени, тъй като организацията не може да предостави необходимите средства.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов