Подаръци за учениците и подкрепа за децата в бедстващи райони, осигуриха от ГЕРБ

Представители на ГЕРБ уважиха откриването на учебната година в училища в цялата област

Подаръци и пожелания за здраве и успехи получиха учениците в цялата област от структурите на ПП ГЕРБ. Поздравителни адреси по повод първия учебен ден изпратиха до учителските колективи в Община Горна Оряховица кандидатите за народни представители Мирослав Петков и инж. Клавдия Григорова-Ганчева. Новата учебна година инж. Ганчева откри заедно с учителите и учениците на СОУ „Вичо Грънчаров”.  

Свищовският представител в листата, д-р Кристиян Кирилов бе на откриването на учебната година в училище „Димитър Благоев“, където подкрепи каузата за събиране на средства в помощ на децата от бедстващи райони. Във всички училища в общината първокласниците бяха зарадвани с детски книжки  от името на д-р Кирилов, с призива „Бъди най-добрият ученик!". Към благотворителната кампания с лични средства се присъединиха и други кандидати от листата на ГЕРБ – Велико Търново.

Председателят на Общинския съвет в Златарица Таня Лазарова приветства децата по случай 15-ти септември и от името на общинската организация на ГЕРБ, подари учебни тетрадки и химикали.

161 първокласника прекрачиха училищния праг в община Павликени. Председателят на комисията по образование към Общински съвет в града Марияна Добрева и Илийка Иванова - член на комисията по образование към ОбС гр. Павликени бяха единствените общински съветници, които уважиха откриването на учебната година в СОУ "Бачо Киро" и ОУ "Св. Климент Охридски". Те подарих на всеки първокласник специално приготвени пити, гарнирани с букви от българската азбука. Наръчник за родители на първолаци, съдържащ полезни съвети подариха за семействата на всеки първокласник в общината двете съветнички. Добрева и Иванова имаха възможността да разгледат как протичат ремонтните дейности в ОУ "Климент Охридски" и да проведат дълъг конструктивен разговор с училищния колектив и директора,  относно подобряването на учебния процес и привличането на повече ученици. Обезпокоителна тенденция за намаляване броя на учениците в община Павликени, наблюдават заетите в образованието.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов