1000 отводнителни шахти са почистени във Велико Търново

Животът

15-09-2014, 16:23

Автор:

velikotarnovo.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чистят шахтите и канализацията в София

Работници по Националната програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” са работила по шахтите

  • 1000 водоприемни и отводнителни шахти са почистени от края на месец юни до  средата на месец септември, съобщиха от община Велико Търново. 

Група от работници  по Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” изчистиха шахтите в централната градска част, улиците около стадион „Ивайло”, част от кв. „Варуша”, ул. „България”, ул. „Никола Габровски”, кв. „Акация”, кв. „Картала”, кв. „Кольо Фичето”, кв. „Бузлуджа”, „Зона В” и кв. „Чолаковци”.

  • Почистени са над 70 % от неработещите поради запушване и затлачване с наноси от кал и пясък водоприемни шахти по улиците.
  • Направен е пълен и точен опис на липсващите и счупени решетки на шахтите. Поетапно ще бъдат поръчвани, доставяни и монтирани нови на местата, на които те липсват или са повредени.
  • Проблем остава събирането на повърхностните води при обилни дъждове и активно снеготопене на ул. „България” и улиците в северна посока, поради малкият диаметър на канализационните тръби, включително и на колектора по улицата, кръговите кръстовища на „Качица”, „Никола Габровски” и автогара „Запад”.
  • Позитивният ефект от извършеното почистване на шахтите е видим на множество улични участъци при последните проливни дъждове - наблюдават се по-ниски водни нива по уличните платна.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов