Даниел Панов провери как е санирано училището в Дебелец

Животът

15-09-2014, 19:35

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Даниел Панов с обръщение към учениците за 15 септември

С инвестиция от над 300 000 лв. сградата е изцяло санирана, подменени са дограмите, направена е изолация на покрива и др.

В първият учебен ден Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов провери как е реализиран проекта за саниране сградата на ОУ „Д-р Петър Берон“ в гр Дебелец.

С инвестиция от над 300 000 лв. сградата е изцяло санирана, подменени са дограмите, направена е изолация на покрива, монтирани на соларни панели, които захранват с топла вода кухненският блок на училището. Над 45 000 са общинските пари, които са инвестирани в най-мащабният ремонт в историята на сградата на училището в град Дебелец, като собствено участие в рамките на проекта, съобщиха от общината.

Преди повече от година благодарение ангажираността на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов Национален доверителен екологичен фонд финансира ремонтите на няколко училища и детски градини в общината.

В момента приключва реализирането на проект, който ще позволи чувствително да бъде подобрено отоплението на сградата. Привършва монтажа на инсталация за компресиране на метан. Ремонта е на стойност над 45 000 лв. Заедно с подмененият котел и отоплителна инсталация ще бъде гарантирано ефективното отопление на училището.

Цялостното саниране на сградата на ОУ „Д-р Петър Берон е предпоставка за провеждане на качествен учебен процес и съществено намаляване на разходите за поддръжка на сградата и за отопление.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов