За по-малко от денонощие умрели над 20 кучета в две села в Еленско

Животът

16-09-2014, 08:38

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

След масовата смърт на животни - нов шеф на столичния зоопарк!

Местните имат съмнение за масовата гибел на животни, но се страхуват да говорят

За по-малко от 24 часа в селата Беброво и Черни дол, община Елена, са умрели над 20 домашни и улични кучета.

Хората от двете села са силно притеснени от случилото се. Разказват, че домашните им питомци са умирали за около 5-10 минути в страшни мъки. Те се опитвали да им помогнат, но не успявали.

Хората имат съмнение защо кучетата умират така, но се страхуват да говорят. Разказват че са видели бял джип да обикаля из селата наоколо "Нищо им нямаше на кучетата. Дойдоха си, запениха се и се случи. Давах им мляко, давах им билка да ги лекувам, обаче не става. Треперят и умряха. Толкоз", разказва Милан Желев от Черни дол.

Съседът му Христо Недев разказва същата история за смъртта на своето куче. "Ходих да си прибирам овцете. Кучетата бяха с мен. За половин час стана всичко. Едното влезе в къщи и падна. Запени се и умря в агония", разказва той.

В село Беброво ситуацията е същата. Там трупове на животните има в дворовете и по улиците на селото. Хората са притеснени както за животните си, така и за децата си.

Според тях причина за масовото измиране на кучета е отрова. "Какво право има той да хвърля отрова, за да ми трови кучето. Ами някое малко детенце ако се отрови? Ще вземе от земята ще го лапне и дотам", казва Димитър Димитров.

От агенцията по храните във Велико Търново съобщиха пред БГНЕС, че ще разпоредят проверка на място, за да се установи причината за смъртта на кучетата. Днес на място пристигна и шефа на РУП – Елена, за да се запознае с инцидента. Вече се води разследване по случая.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)