Велико Търново ще се включи в кампанията "Чети с мен"

Новините

16-09-2014, 16:07

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Инициативата започва на 25 септември

Велико Търново щe се включи в кампанията "Чети с мен". Инициативата ще се проведе в
детският отдел при РНБ "П. Р. Славейков" в старата столица. Предвиждат се 2 етапа, свързани с идеята на Министерството на културата за популяризиране и насърчаване на грамотността на обществото.
 „Чети с мен“  има за цел създаване на позитивно отношение към четенето. Освен старата столица, в инициативата ще се включат повечето големи български градове. Според организаторите кампанацията ще успее популяризира  българската литература и българските автори.
На 25 септември от 14:00 часа във филиал "Славейче" на библиотеката, намиращ се в квартал "Колю Фичето", ще започне щафетно четене на любими детски книжка. То ще премина под надслов "Познатото за едни е непознато за други".
На 30 септември, отново във филиал "Славейче" ще можете да се срещнете с писателя Златко Златев, посветил творчеството си на малките читатели, автор на стихотворения и гатанки. Срещата ще се проведе по надслов "Доведи приятел, запознай го с вълшебния свят на книгите".
Двете инициативи на РНБ "П. Р. Славейков” целят да стимулират четенето при децата, както и да запознаят малките читатели с богатото разнообразие от книги, които могат да открият в детския отдел на културната институция.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)