В навечерието на рождения си ден Деян Хаджийски отново дари книги на Регионалната библиотека

Петият в кандидат депутатската листа на ГЕРБ участва в творческа вечер с родни интелектуалци

Социалният психолог Деян Хаджийски, който е пети в листата на ГЕРБ, взе участие в  творческа среща с авторите на издателство “Захарий Стоянов”, състояла се в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“. ”Прослава на българският дух”, бе надсловът на своеобразния форум, по време на който ценителите на стойностната българска литература имаха възможността да се срещнат с академик Георги Марков. Той лично представи новата си книга “Другата история на най-голямата война”- една различна гледна точка за историческитe събития,  довели до избухването на Втората световна  война и нейният развой. Интересна беше  и срещата  с Панко Анчев – литературовед, публицист, философ, автор на 17 книги, който също предостави на търновската публика възможност да чуе от самият автор интересни думи за новата му книга “Българският свят”. Книгата е опит да бъде представена българската литература като част от историята  на литературния свят. Сред останалите интересни гости бяха поетесата Валентина Радинска с луксозно издание на стихосбирката си ” Времена”, Иван Гранитски с поетичния сборник “Тринакия”.  Константин Косев, с книгата “България и княз Бисмарк”,

Почитателите на стойностната литература имаха възможност да  получат автографи от самите автори и да разгледат изложбата ”Една непозната страница от живота на Захарий Стоянов”, Тя запознава по-отблизо с житейския път на българския революционер и автор на "Записки по българските въстания“.

В края на събитието Деян Хаджийски закупи екземпляри от книгите на гостуващите автори. Той дари изданията на Регионалната библиотека, а дарението прие директорът Иван Александров. Това е поредното такова дарение, което библиотеката получава по инициатива на Деян Хаджийски - областен лидер на МГЕРБ, и заемащ 5 място в листата с кандидати за депутати. Хаджийски направи подарък на книгохранилището в навечерието на собствения си рожден ден. Подобни дарения кандидатът за народен представител е правил вече няколко пъти.

Да подкрепя дейността на библиотеки и читалища е приоритет за Деян Хаджийски. Акценти в неговата работа като народен представител ще бъдат още младите, тяхното образование и заетост.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов