Гала концерт във Велико Търново на лауреатите от конкурса „Щуротека в ефира“

Велико Търново Лайф

17-09-2014, 13:19

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Концетът е подарък за децата и обществеността във Велико Търново за 22 септември

Сцената на Музикално драматичния театър „Константин Кисимов“ ще бъде завладяна на 21 септември (неделя)  от таланта на млади изпълнители. Лауреатитите от конкурса „Шуротека в ефира“ ще зарадват търновската аудитория със своите изпълнения ден преди един от най-големите български национални празници. Точно в 16:00 часа ще бъде даден старт на спектакълa в който участие ще вземат: Елисавета Ташева (10г.) , Йоана Колесниченко (8 г.), Иванина Вълкова (8г.) и много други талантливи деца. Входът ще бъде свободен.  Концертът ще се реализира по покана на кмета Даниел Панов. Организатори на събитието са Община Велико Търново и БНР. Дейностите по подготовката и провеждането на музикалното шоу ще се извършат от Дирекциите: "Образование, младежка дейност и спорт", „ "Култура и туризъм" и Младежки дом Велико Търново.

Концертът е подарък за децата и обществеността във Велико Търново по повод Денят на Независимостта на България. Общината има идея събитието да се превърне в традиционно.  Гости ще бъдат: Доротея Петрова (продуцент) и Ирина Ушанова.

Концетът на малките звездички от „Шуротека в ефира“ присъстваше в събитята в кандидатурата на Велико Търново за Европейска културна столица, заяви Нелина Църова, директор в дирекция „Култура и туризъм във Общината.  Тя заяви още, че всички преварително заложени мероприятия ще се осъществят, въпреки, че старопрестолния град не бе удостоен с престижната титла. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов