Започна изграждането на мултифункционална спортна площадка в Горна Оряховица

Новините

17-09-2014, 14:59

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горна Оряховица ще се сдобие с модерна спортна площадка

През първия етап на проекта ще бъде изградено комбинирано игрище за хандбал, мини футбол, баскетбол и волейбол

Започна изграждането на мултифункционална спортна площадка в кв. „Пролет” в Горна Оряховица. Първата копка бе направена в присъствието на Областния управител проф. д-р Георги Камарашев, председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, кмета инж. Добромир Добрев, заместник-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева, Деница Коева. На церемонията присъстваха и представители на фирмата изпълнител и строителния надзор. Работата на обекта започна с благослов на отец Зоран Мамучевски и традиционното празнично шампанско.

Мултифункционалната площадка е на площ от близо 700 кв. м. и се намира до парк „Никола Панайотов”.

Работите по първия етап включват изграждането на комбинирано игрище за хандбал, мини футбол, баскетбол и волейбол. Площадката на игрището ще бъде с акрилно покритие, а за отводняването й е предвидена дренажна система. Около игрището ще бъде изградена ограда с височина 6 м. Спортното съоръжение ще може да се ползва и в тъмната част на денонощието. За тази цел ще бъдат монтирани прожектори на височина 8-метра.

Площадката ще бъде оборудвана със спортни съоръжения за хандбал, мини футбол, баскетбол и волейбол. Върху игрището ще бъде направена съответната маркировка за различните видове спорт.

Средствата за първия етап от изграждане на мултифункционалното игрище са в размер на 240 000 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 75 календарни дни.

Вторият етап на проекта включва изграждане на игрище за тенис на корт и нова сграда – съблекалня за нуждите на спортуващите.

Стойността е в размер на 290 000 лв. с ДДС.

Финансирането на спортното съоръжение е по публично-инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Изпълнител на обекта е Консорциум „ИНФРА БЪЛГАРИЯ” - Пловдив. Строителният надзор ще се упражнява от Агенция „Стройконтрол – ВТ” ООД гр. Велико Търново. Инвеститорският контрол ще се осъществява от страна на Община Горна Оряховица.

Планираме изграждането на спортното съоръжение да стане в рамките на тази година. Така паркът вече ще има завършен облик. Изграждането на мултифункционалната площадка за пореден път потвърждава следваната от ръководството на Общината дългосрочна политика ориентирана към младите хора, развитието на спорта, превенция и здравословен начин на живот, каза преди старта на строителните дейности кметът инж. Добромир Добрев.

Спортното съоръжение ще се ползва безвъзмездно от жителите на Горна Оряховица.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов