Информационна кампания "Без трафик на хора - мисията възможна" във Велико Търново

Животът

18-09-2014, 12:15

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трети сме в ЕС по трафик на хора

Кампанията ще стартира с групов тренинг в "Кризисен център" за лица жертви на насилие или трафик

Във връзка с 18 октомври – европейски ден за борба с трафика на хора, Местната комисия за борба с трафика на хора, Община В. Търново  организира превантивно-информационна кампания под мотото Без трафик на хора – мисия възможна! като отговор на факта, че голяма част от хората все още не знаят какво значи трафик на хора, как да се предпазят и къде да потърсят помощ при нужда.

Основните цели на кампанията са да подобри информираността на младите хора и широката общественост относно проблема „Трафик на хора” и така да се повиши чувствителността към него; да ангажира гражданското общество, властите, институциите и възможността да помагат за ограничаването на проблема на местно ниво; да стимулира младите хора да бъдат по-информирани и по-предпазливи.

Кампанията ще стартира с групов тренинг в „Кризисен център” за деца, жертва на насилие или жертви на трафик, Община Велико Търново, който ще се проведе и във връзка с отбелязването на осем години от създаването на Центъра. Децата ще имат възможност да дискутират със Секретаря на МКБТХ и МКБППМН рисковете от попадане в трафик, както и начините за предпазване. Ще бъдат включени и в ролеви игри. Кампанията ще продължи през целия месец октомври с много и различни дейности, инициативи и мероприятия. Ще има прожекции на филми, свързани с трафика на хора, ще се проведе анкетно проучване сред населението на В. Търново, което всъщност да отчете информираността и нагласите по отношение на това престъпление, ще има обучения на ученици и студенти, както и информационни беседи с рискови групи.

Към кампанията се присъединяват и Центровете за работа с деца и младежи „Отвори очи” по малките населени места с техни дейности на местно ниво. Предвижда се кампанията да приключи по особено атрактивен начин, за което ще се погрижат учениците-доброволци към МКБТХ.

Кампанията, посветена на 18 октомври – европейски ден за борба с трафика на хора цели не само да повиши информираността и непримиримостта към това престъпление, но и да ангажира граждани и институции да помагат и да се борят срещу трафика на хора във всичките му форми.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов