Експертите от РИОСВ Велико Търново извършили 93 проверки за август във Великотърновска област

Събрани са 12192,34 лева от наложени санкции

През месец август, експертите на РИОСВ са извършили общо 93 проверки на 91 обекта на територията на Великотърновска и Габровска области.

Акцент в контролната дейност са проверките по изпълнение на издадени предписания от РИОСВ-Велико Търново. При тях се установи, че 15 фирми са изпълнили предписанията, свързани с обособяване на площадки за временно съхраняване на отпадъци, отговарящи на нормативните изисквания и за водене на необходимата отчетна документация за дейностите с отпадъци.

Съставени са четири акта на физически лица за нарушения: жител на с. Кесарево, общ. Стражица е санкциониран с 1400 лв. за извършване на дейности с отпадъци от черни и цветни метали без регистрация по Търговския закон; гражданин на Велико Търново е глобен с 300 лв. за изхвърляне на отпадъци на неразрешени места в с. Момин сбор; наложена е глоба на гражданин от гр. Трявна за неуведомяване на компетентния орган – РИОСВ - Велико Търново на най-ранен етап за инвестиционното си предложение; четвъртият акт е на жител на гр. Павликени за неспазване на дадена административна мярка.

Директорът на РИОСВ – Велико Търново е издал седем наказателни постановления на обща стойност 9 250 лв. Издадени са и заповеди за намаляване на две текущи санкции на „Дървообработване – ВТ” АД, гр. Велико Търново, тъй като извършените собствени периодични измервания от дружеството показват намаляване на превишенията на нормите.

Извършени са проверки по 8 сигнала и жалби на граждани, постъпили в РИОСВ, като подробна информация e публикувана на страницата на инспекцията.

През месеца са събрани общо 12192,34 лв. от наложени санкции в предишни периоди.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов