Бюрото по труда във Велико Търново отчита спад на безработицата през август

Животът

19-09-2014, 17:48

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Втора трудова борса за 2014 година във Велико Търново

Наблюдава се повишен интерес към националните програми за временна заетост

3 620 безработни са регистрирани през август в Бюрото по труда във Велико Търново, заяви териториалния директор Обрешко Нечев днес на пресконференция в старата столица.  Той отблезя, че спрямо август 2013 година се наблюдава спад на безработицата в областта с 270 души. Съдействие за откриване на работа са потърсили и трудово заети хора, които не били доволни от сегашното си заплащане – 98 лица. В бюрото през август са регистрирани 113 учащи и 75 души, придобили право на пенсия.

53,9% от регистрираните са жени, заяви Нечев. Наблюдава се голям брой жители от областта, които са се регистрирали над два пъти.

От своя страна работодатели във Велико Търновска област са обявили в Бюрото по труда 220 свободни позиции. Те са с 26 по-малко в сравнение в предходния месец, каза териториалния директор.

През август са включени 18 безработни лица в програми и 1 в мерки за заетост и обучение, отчете Нечев. В схеми от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ са работили 100 лица. Наблюдава се повишен интерес към националните програми за заетоест, допълни директорът на Бюрото по труда във Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов