Цветан Цветанов: България има нужда от стабилно правителство

Това е единственият ни шанс да имаме отново европейски проекти, подчерта той

Вие сте свидетели на това, което европейската солидарност даде на България - само за болницата в Свиленград са отпуснати над 4,1 милиона лева европейски средства. С тези думи заместник - председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов се обърна към медицинските работници в МБАЛ Свиленград. Цветанов и водача на листата за Хасково Делян Добрев откриха обновена лаборатория в лечебното заведение.

Апаратурата е закупена с европейски средства, по проект  за 132  хиляди лева, одобрен по време на правителството на ГЕРБ. Цветан Цветанов припомни, че европейските фондове са били спирани два пъти до сега - през 2009 и през 2013 година и подчерта, че това винаги се е случвало по време на управлението на БСП и ДПС. „Амбицията на ГЕРБ, ако управлява отново, е България да усвои предвидените в новия програмен период 2014-2020 г. 32 млрд. лева. България трябва да навакса изгубеното й време от правителството на Орешарски“, коментира Цветанов.

Той посочи още,  че ако ГЕРБ управляваше магистрала „Марица“ вече трябваше да бъде готова.
По думите му, това трябваше да се случи и с „Хемус“.  „На 5 октомври всички трябва да упражним правото си на глас. Високата избирателна активност ще предотврати купения вот. България има нужда от стабилно правителство, защото политическата криза влияе на икономиката“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

„Тази болница е пример за ефективно усвояване на европейските средства. За да има отново европейски проекти е необходимо стабилно правителство. Няма ли кой да носи отговорност - европейски средства няма да има. За пореден път ДПС и БСП доказаха, че не могат да управляват евросредства“, категоричен бе водачът на листата на ГЕРБ Делян Добрев.

Медицинските работници споделиха, че на болницата е нужен ядрено - магнитен резонанс. От своя страна Делян Добрев се ангажира, че при едно бъдещо управление на ГЕРБ ще направи всичко възможно, за да осигури необходимата апаратура.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов