Българите копнеят за стабилност

Съхраняване на традициите е важен ангажимент, поет от ГЕРБ, казаха кандидатите за депутати по време на празника на кокошата чорба

За четвърта поредна година лясковското село Козаревец събра майстори кулинари от региона и страната за Ден на кокошата чорба. В десетки казани, в парка край читалището бе сварена от  домашната супа, като авторитетно жури класира най-вкусните. Извън конкурсната част, 80 литра кокоша чорба приготви и домакинът на уникалния фест – кметът на Козаревец Парашкев Парашкевов. Именно по негова идея, преди 4 години бе поставено началото на кулинарния празник, който вече традиционно вписва Козаревец в културния живот на община Лясковец. Организатори и тази година са общината, кметство Козаревец и местното читалище „Земеделец-1899". Кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова приветства участниците и десетките събрали се почитатели на традицията.

Сред гостите бяха и част от кандидатите за народни представители от ГЕРБ. Вторият в листата проф. Пенчо Пенчев поздрави организаторите, кулинарите и дегустаторите за чудесния празник. „Подобни прояви са в синхрон с приоритетите на ГЕРБ. Подкрепа за родната култура и съхраняване на традициите са сред важните ангажименти, които сме поели“, категоричен е професор Пенчев. Освен него на празника бе инж. Клавдия Григорова-Ганчева – един от горнооряховските представители в листата на ГЕРБ за Великотърновския избирателен район. Радушно от хората бяха посрещнати Евгени Стоев, доц. д-р Любомира Попова, Станислава Стоянова и Мариана Чалъкова, също кандидати за народни представители от най-голямата партия.

„Хората много добре разбират кой как работи, кой изпълнява обещанията си, кой разсипва държавата и кой гради. При срещите ни с жители на региона, е повече от видно, че българите копнеят за стабилност! Приемат нас от ГЕРБ радушно и, мога да кажа - с надежда. Вярвам, че много български граждани ще посочат номер 9 в бюлетината“, коментира Евгени Стоев, който заедно с колегите си прекара повече от час в разговори с участниците в кулинарния празник. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов