Ксилифор очаква туристи в събота

Първият етап на есенната кампания „Движи се и победи” ще се проведе на 27 септември

Eсенната кампания „Движи се и победи” ще се проведе на 27 септември, което ще бъде и първият етап от здравословната инициатива. В събота ще тръгнат пешеходни походи до местността Ксилифор от 8 до 10 часа. За крайградската зона за отдих може да се тръгне от пет пункта – квартал „Асенов”, църквата „Св.40 мъченици, автобусното обръщало на ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”, от югоизточния край на Арбанаси и от село Шереметя, съобщават организаторите. 
      Празникът на Ксилифор ще започне с художествена програма в 10 часа, след което ще бъде открита и библиотека в туристическия учебен център „Момина крепост”. Ще бъдат проведени щафетни игри с децата от начална училищна възраст и спортно-туристически щафети с учениците от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас. Много атракции очакват участниците в спортно-туристическия празник в центровете на предизвикателствата от 11 до 14 часа. Сред тях са мост над потока, катерачна стена, улов на риба, туристически каяци, плажен волейбол, стрелба с лък, коло-крос. 
    Организатори на есенния етап на кампанията „Движи се и победи” и спортно-туристическия празник на Ксилифор са Великотърновският общински съвет, Община Велико Търново, програма СИНДИ, Младежкият дом и ТД „Трапезица 10902”. 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов