Канят жителите на Горна Оряховица на обсъждане за бъдещето на града

Новините

23-09-2014, 09:02

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горна Оряховица ще се сдобие с модерна спортна площадка

Планът ще определи къде и какъв тип инвестиции да бъдат финансирани през програмния период 2014-2020 г.

Жителите на Горна Оряховица могат да присъстват на общественото обсъждане за "Изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР)", което ще се състои на 26 септември. Проектът се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие" и се разработва от ДЗЗД Обединение "Горна Оряховица 2020". Обединението включва две фирми - Национален център за териториално развитие ЕАД и „Илия Бурда" ЕООД.

Интегрираният план е основен документ за развитие на града за периода до 2020 г., който в значителна степен ще определи възможностите за ползване на средства от оперативните програми 2014-2020 г. С негова помощ се търси подкрепа за реализиране на важните стратегически цели за градско развитие, които най-общо могат да бъдат формулирани като устойчиво и балансирано развитие за подобряване на условията на живот, бизнес и рекреация, подобряване на инфраструктурата и икономическата среда, подобряване на публичните услуги, на екологичното състояние, пълноценно сътрудничество между различните заинтересовани страни.

Планът ще определи къде и какъв тип инвестиции да бъдат финансирани през програмния период 2014-2020 г. Съгласно методическите насоки на МРРБ, ще бъдат идентифицирани три зони за въздействие. В тях ще се концентрират мерки и проекти, целящи трайно подобрение на състоянието на територията, а положителният ефект от тяхното изпълнение ще окаже благоприятно въздействие върху цялостното развитие на гр. Горна Оряховица.

В рамките на общественото обсъждане екипът, разработващ плана, ще представи разработката и ще се допита до жителите на Горна Оряховица. Обсъждането започва в 17,00 ч. в Зала 1 на Общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов