Хандбалният отбор на Горна Оряховица стартира годината с нови екипи

Спорт

23-09-2014, 10:05

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

На откриването на новия сезон бяха връчени грамоти на приятели и спонсори на клуба

С нови екипи състезателите от ХК „Раховец-2008” започнаха спортно-състезателната година. На импровизираната церемония за началото на сезона присъстваха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, спомоществователи на клуба, родители и привърженици на хандбалния тим.

Новата екипировка на състезателите е осигурена със съдействието на кмета инж. Добромир Добрев и е награда за шампионския сезон 2013/2014 на младите хандбалисти. През изминалия сезон юношите младша възраст на клуба станаха републикански шампиони и носители на Купа „България”. В клубната витрина с отличия влязоха още шампионските купи от международните турнири „1 юни” в Румъния и „Георги Божиков”. Юношите старша възраст на клуба са бронзови медалисти от републиканското първенство по плажен футбол и спечелиха пето място от най-големия турнир за млади хандбалисти, проведен в Европа тази година – в сръбския град Смедерево.
На откриването на новия сезон бяха връчени грамоти и плакети на спонсори и приятели на хандбала, които са помагали през годината.

Благодарностите на клуба бяха за Общината в лицето на кмета инж. Добрев, както и за спонсорите на Клуба. Отличени бяха треньорките Мариета Чолакова и Илияна Якова, родителският комитет, и водачът на отбора Юлиян Димитров. Със специален плакет клубното ръководство награди и медийните партньорi.
Пет групи активно се занимават с хандбал в ХК „Раховец-2008” – момчета, юноши младша и старша, мъже и девойки. Председателят на клуба Пламен Панев е член на Управителния съвет на ХС „Мизия” и е председател на Комисията за детско-юношески хандбал.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)