Отново някой трябва да изчисти след тройната коалиция

Благодарение правителството на Бойко Борисов, за България са предвидени 32 милиарда в новия финансово програмен период

Специален закон ще защитава и разширява зелените системи у нас, ако ГЕРБ състави правителство, категорични бяха в Ново село кандидатите за народни представители, пред които бе поставен проблема с незаконната сеч. Промени в Закона за лова и дивеча, в Закона за читалищата и тотална реформа в съдебната система, поискаха от бъдещите депутати жители на Ново село. „Защо няма хора по затворите, както например с аферата „Батко и Братко" при строежа на Хаинбоаз? Първата задача на ГЕРБ в управлението трябва да бъде съдебната реформа", заяви пенсиониран служител на МВР.

Защо субсидиите на българските земеделци са най-ниските в Европа, питаха в Ново село. „Когато една държава няма доверието на своите партньори, няма как да претендира за повече пари. Спомняте си, че всички европейски програми бяха блокирани заради предишната тройна коалиция. Правителството на Бойко Борисов успя отново да заслужи доверието на Европа и 24 млрд лева влязоха в държавата от европейските фондове в изминалия програмен период. Ако не беше ГЕРБ, нямаше да има никакви субсидии", припомни Евгени Стоев, трети в листата с кандидати за депутати. Той припомни, че в мандата си Бойко Борисов бе сред малцината премиери, които при разпределяне бюджета на европейската общност успя да договори повече пари за страната си. Благодарение на него, за България са предвидени 32 млрд лева в новия финансово програмен период, започващ тази година и приключващ през 2020 г. „Само за една година и четири месеца обаче, с безотговорното си управление, тройната коалиция на БСП, ДПС и „Атака" изолира България не само от Европа, но и от света. Отново сме свидетели на блокирани еврофондове и закъснели процедури. Новите проекти не могат да тръгнат, заради това 2014 и 2015 г. ще бъдат нулеви за всички. Сега някой отново трябва да изчисти след тройната коалиция", подчерта Стоев.

Винаги, когато управляват социалистите, фалират банки, сподели след срещата жена от селото, чийто близък е потърпевш от кризата в КТБ.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов