В Севлиево обявиха конкурс "Тиквени фантазии" и "Тиквата най-...най-..."

Велико Търново Лайф

24-09-2014, 10:01

Снимка:

община Севлиево

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриват отделение по хемодиализа в Севлиево

Откриването на изложбите и връчването на наградите от конкурсите „Тиква най-..., най-...” и „Тиквени фантазии” ще бъде на 16 октомври

От Община Севлиево и Общинското сдружение за туризъм вече очакват записвания и готови експонати за изложбата-конкурс "Тиквата най-...най-...". Материали ще се приемат до 10 октомври в ДК ,,Мара Белчева” и във всички читалищата в селата в севлиевска община. Експонатите трябва да бъдат придружени от информация за трите имена, възрастта и телефон за връзка с участника.

Откриването на изложбите и връчването на наградите от конкурсите „Тиква най-..., най-...” и „Тиквени фантазии” ще бъде на 16 октомври в Дом на културата „Мара Белчева” от 17:00 часа. Експонатите  ще се оценяват в пет категории. I-ва   – Най-голяма тиква, II-ра  – Най-малка тиква, III-та – Най-красива  тиква, IV-та – Най-нестандартна  тиква и Най-дълга тиква. За всяка категория ще бъде връчена по една награда.  В излобта -конкурс “ТИКВЕНИ ФАНТАЗИИ” има два раздела,  рисунка (35/50 или 50/70) и приложно изкуство, обясниха от общината.

Творбите на участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи. До 10-годишна възраст, от 11 до 18-годишна възраст и над 18-годишна възраст. За всяка възрастова група ще се връчат по три награди в двата раздела. Кулиналрната изложба "ТИКВЕНИ ИЗКУШЕНИЯ”  ще е за любители и професионалисти. В този раздел ще се оценяват баница с тиква /тиквеник/,  печена тиква, и други десерти от тиква. Ще има и раздел за нетрадиционни ястия и напитки от тиква /салати, туршии, супи, предястия, основни ястия, сокове и др./. Най-атрактивен е Карвинг фестивалътЗа всяка от категориите ще се връчат по три награди в двата раздела, а носителите на първи места ще получат и парична награда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов