БЧК поде кампания за популяризиране на приемната грижа

Животът

24-09-2014, 13:16

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Инициативата ще обхване 119 общини в България

БЧК-Ловеч стартира четвъртата национална кампания за популяризиране и подкрепа на приемната грижа в България.
Официалният старт бе на 17 септември. В тази връзка БЧК Ловеч, заедно със своите доброволци организира иницативи в Ловеч, Троян, Луковит и Тетевен. Те имаха за цел да опишат на другите хора какво е да отраснеш в дом и да възпитат съпричастност към съдбата на децата без родители. Бяха раздадени информационни материали, а гражданите бяха анкетирани познават ли същността на приемната грижа и биха ли станали приемни родители.
Най-голям интерес прояви община Луковит.
Кампанията на БЧК ще обхване 119 общини от 28-те области в страната в партньорство с над 80 организации и институции, ангажирани с каузата на приемната грижа по места. Между тях са и 55 общини – партньори на Агенцията за социално подпомагане по проект "И аз имам семейство".
Червенокръстците ще продължат своето партньорство с Института за социални дейности и практики, Международната социална служба – България, Сдружение "Самаряни” и Фондация "За нашите деца”.
Кампанията е част от "Програмата за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции”, реализирана с финансовата помощ на фондация "Велукс” и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Зона Европа.
От началото на програмата през април 2011 до момента над 1000 доброволци са преминали обучения по приемна грижа, в които с готовност се включиха консултанти и щатни специалисти на БЧК и професионалисти по въпросите на приемната грижа от партньорските организации.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов