Денонощен телефон за подаване на сигнали за нарушения около изборния процес

Откритата телефонна линия е част от мерките, които МВР е взело за обезпечаване на сигурността на изборния процес

Денонощнa телефонна линия за подаване на сигнали за нарушения или евентуални престъпления в изборния процес стартира Министерство на вътрешните работи.

На тел. 02/982 22 32, факс 02/982 56 46 и на имейл izbor@mvr.bg гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Откриването на линията е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на предсрочните парламентарни избори.

Предприетите от МВР мерки за противодействие на злоупотребите с избирателните права на гражданите вече дават своите резултати, съобщи министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов. 

Към 19 септември са получени 24 оперативни сигнала, 53 са сигналите във връзка с купуване на гласове, а сигналите, подадени от граждани чрез тел. 112 са 19. Подписани са 160 предупредителни протокола, образуваните досъдебни производства са 11, посочи министър Бакалов.

От близо месец към МВР работи експертен съвет, който подпомага превантивните действия за недопускане на злоупотреби с избирателните права на гражданите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов