Откриха новото отделение по хемодиализа в севлиевската болница

Новините

24-09-2014, 16:47

Снимка:

община Севлиево

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Севлиево обявиха конкурс "Тиквени фантазии" и "Тиквата най-...най-..."

Отделението по хемодиализа може да обслужва 28 пациенти на двусменен режим

Отделението по хемодиализа в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ беше официално открито днес, съобщиха от общината . Лентата прерязаха кметът д-р Иван Иванов и управителят на лечебното заведение д-р Младен Пенчев.„Благодаря на всички пациенти, нуждаещи се от диализно лечение в община Севлиево, защото тяхното желание за изграждане на това отделение, беше нашата движеща сила“, заяви д-р Пенчев. Той сподели, че с начина си на работа през последните месеци са доказали, че болницата трябва не само да бъде спасена и да съществува, но да се развива, и да просперира.

Д-р Иванов от своя страна каза: „Изказвам благодарност към д-р Пенчев, който в много труден момент с лечебното заведение пое отговорността да застане начело и с подкрепата на Общинската администрация и Общински съвет да направим всичко възможно болницата да съществува“. Кметът припомни, че когато преди две години болницата е била изправена пред фалит, д-р Пенчев е предприел програма за оздравяване на заведението. „Година и половина след това, в нашата болница вече има отделение по хемодиализа“, каза д-р Иванов.

„Днешният ден е знаменателен за севлиевци, защото се открива едно отделение, което никога не е съществувало. То ще даде възможност на пациентите, които имат нужда от този вид медицинска помощ да я получат тук на място, без да им се налага да пътуват до съседните общини“, заяви д-р Пламен Цеков.

Отделението по хемодиализа може да обслужва 28 пациенти на двусменен режим. В него са назначени двама лекари, пет медицински сестри и техник по поддръжка на апаратурата. За обособяването на отделението по хемодиализа преди година и половина 26-те пациенти на животоподдържащо лечение депозираха подписка пред ръководството на Община Севлиево и Общинската болница. От днес, севлиевската болница може да посрещне нуждите на хората, чиито живот е зависим от хемодиализно лечение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов