В Лясковец търсиха най-добрия майстор на домашна лютеница

Мисия

25-09-2014, 16:31

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българската лютеница ще покорява европейския пазар

Тайната за вкусна лютеница представи миналогодишната победителка

За трети пореден път по време на Карвинг фестивала в Лясковец се проведе и конкурс в чест на традиционния български продукт - домашната лютеница. Тази година вниманието на всички бе насочено към миналогодишната победителка  Мария Влахова от клуб на пенсионера "Надежда”, село Мерданя. Тя демонстрира пред публиката как се приготвя тази вкусотия.  

12 броя домашни лютеници се конкурираха за титлата „Най-вкусна лютеница“. Комисия в състав Иван Арабаджиев-председател и членове - Ваня Добрева и Мария Влахова, дегустира кулинарните шедьоври и оцени трите най-добри. Кметът на община Лясковец д-р Гецова Грамотите връчи грамоти на победителите. За майстор номер 1 бе избрана Марийка Байчева от село Мерданя.  При следващото издание на конкурса тя ще разкрие тайните на своята рецепта, приготвяйки демонстративно пред всички своята лютеница, информират организаторите. Нейни подгласнички са Мария Стоева и Йорданка Стоянова.

Паралелно с провеждането на конкурса, бе предавена и екзотична изложба от тикви, производство на Трифон Тодоров от село Драгижево.

Той е редовен участник през последните 7-8 години на Панаира на тиквата "Тиквени фантазии” в Севлиево, посещавал е изложби на тикви в Германия и оттам пренася семена, които сам отглежда, произвеждайки по 3000 тикви на година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов