Кукленият театър представя премиерния си спектакъл „Красавицата и звяра“

Новините

26-09-2014, 14:49

Снимка:

община Габрово

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Змей и четири принцеси посреща Театър ВЕСЕЛ

Кукли, колкото човешки бой, ще се превърнат в „оживяла“ материя, за да разкрият пред детската публика магическия свят на Бел

Поредната класическа приказка поставя през новия сезон Габровският куклен театър. Премиерното представление на пиесата „Красавицата и звяра“ ще е на 26-ти септември от 18 часа.

Спектакълът ще се играе само на сцена, заради мащабите и сложността на изпълнението, обясни директорът на театъра Илиян Иванов. Кукли, колкото човешки бой, ще се превърнат в „оживяла“ материя, за да разкрият пред детската публика магическия свят с бедната къща на главната героиня Бел и прекрасния замък на звяра.

Режисьорът на постановката Теодора Попова предлага един класически прочит на историята, в която истинската красота не е онова, което виждаме с очите си, а нещо много по-дълбоко, скрито в  човешката душа.

Сценограф на спектакъла, в който куклите ще са по-високи от зрителите в салона, е Наталия Гочева. Георги Гарчов е автор на запомнящата се музика. В представлението играят актьорите Десислава Чардаклиева, Ивет Сотирова и Стоян Дойчев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов