Започва подмяната на уличното осветление в Севлиево

Новините

26-09-2014, 18:44

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Подписваме за 2,235 млн. евро по фонд Козлодуй

Фирмата-изпълнител ще започне работа в района на спортна зала „Дан Колов“, където електрозахванването ще бъде преустановено във времето от 9.00 часа до 17.00 часа

На 29 септември, понеделник, стартира цялостната подмяна на уличното осветление в Севлиево и селата Горна Росица и Карамичевци, съобщиха от общината. Проектът се финансира изцяло от Международния фонд Козлодуй, мярка 5 – Високоприоритетна проектна линия за енергийно ефективно общинско улично осветление.

Фирмата-изпълнител ще започне работа в района на спортна зала „Дан Колов“, където електрозахванването ще бъде преустановено във времето от 9.00 часа до 17.00 часа.

В резултат от извършените дейности, старите осветителни тела ще бъдат подменени с нови светодиодни източници. В Общинската администрация ще се изгради софтуерна система, която ще даде възможност за централизирано управление и контрол на уличното осветление.

По този начин ще се повиши качеството на уличното осветление в Севлиево в съответствие с българския стандарт и новите Европейски норми за улично осветление. Проектът ще даде възможност да се повиши енергийната ефективност и да се намали консумацията на електрическа енергия на уличното осветление



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов