За политически уволнения и назначения в РИОСВ Велико Търново сигнализират бивши служители на инспекцията

Уволнените екпсерти с писмо до МОСВ в което съобщават за нередности и корупция

Уволнени експерти от РИОСВ Велико Търново изпратали писмо до МОСВ, МС и служебния премиер проф. Георги Близнашки, в което настояват за незабавна проверка на екоинспекцията. Това заяви днес на пресконференция Моника Георгиева от името на съставителите на писмото. Според бившите служители след отстраняването на Елена Григорова от длъжността директор – РИОСВ не изпълнява функциите си.  В писмото си експертите са категорични, че в екоинспекцията вече 1 година е на дневен ред неефективен управленчески подход, довел до поредица от несправедливи решения. Бившите служилите са убедени, че в РИОСВ уволненията и назначенията последните месеци са изцяло на политическа основа.

На 1 април били съкратени петимата специалисти, а парите от бюджета фонд работна заплата били преориентирани към трудовите възнаграждания на директора Елин Андреев и зам.директора Гинка Савчева, твърдят в писмото еколозите.

В сигнала си до МОСВ експертите акцентират върху намаления брой наказателни постановления и размера на сакнциите, издадени от РИОСВ в период 1 август до днес. Еколозите смятат, че има съмнения за корупция и намесата на по-висшестоящ орган е наложителна. Има заведени 6 дела в Администравния съд, част от тях вече са спечелени от уволнените служители. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)