Кметът на Габрово с принос в насърчаването на устойчивото развитие

Животът

30-09-2014, 09:40

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

От 2015 г. Габрово ще е с нова пречиствателна станция

Таня Христова получи награда по време на международна конференция

По време на четвъртата международна годишна конференция „Устойчиво развитие на строителния сектор“, кметът на община Габрово Таня Христова получи отличие в категорията Правителствена инициатива за насърчаване на устойчивото развитие.

Събитието, което бе част от Световната седмица за устойчиво строителство се организира от Български съвет за устойчиво развитие и е платформа за обмен на професионална експертиза, насърчаване на политики и генериране на бизнес идеи.

По време на форума международни експерти, водещи компании и представители на научни среди споделиха своята професионална експертиза, международни практики и иновативни решения за устойчиво строителство. Сред дискутираните теми бяха инструментите за дългосрочно гарантиране на качеството и устойчивостта на недвижимите имоти и инфраструктура; строителните продукти и технологии в контекста на устойчивото строителство и добрите практики в тази област.

Българският съвет за устойчиво развитие постави началото на нова инициатива, чрез която бяха наградени най-добрите бизнес организации, зелени строителни проекти и правителствени инициативи за своя принос към насърчаване на устойчивото развитие.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)