Непълнолетен русенец е извършител на три грабежа

В различно съучастие с други лица, пресцентърът съобщава, за три еднакви случая

На 01.06.2014 г. около 00,00 часа в гр. Русе, по ул. "Чипровци" 18-годишен младеж, докато се прибирал към дома си, бил нападнат от група от пет човека и със сила му е била отнета мъжка чантичка с мобилен телефон и ключове от жилището му. Пострадалият дава следното описание на нападателя, който му отнел чантата: възраст около 17-18 години, висок около 170 см, мургав, с тъмно кестенява коса и слабо телосложение. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.
На 11.07.2014 г. около 01.30 ч. в гр. Русе на кръстовището на ул. "Битоля" с ул. "Доростол" четири лица, на възраст между 17 и 22 години, нападат 23-годишен мъж от гр. Русе, нанасят му побой и му отнемат мъжка чантичка с намиращи се в нея лични вещи. След преглед в МБАЛ – гр. Русе пострадалият е оставен в болницата за наблюдение. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.
На 06.09.2014 г. в 22.15 ч. във Второ РУ - гр. Русе се тъжи 19 годишен младеж от гр. Русе. Същият заявява, че около 22.10 часа, докато се прибирал към дома си, е бил застигнат и нападнат от четири момчета, които започнали да му нанасят удари с юмруци и крака по цялото тяло. Едното от тях издърпва черна кожена чантичката, която пострадалият е носил през рамо с намиращите се в нея кожено портмоне, лична карта, сумата от 60 лева, гривна със знак за безкрайност от бял метал със сини върви накрая, карти за отстъпки. Друг от нападателите издърпва от ръцете му мобилен телефон марка "LG" и бели слушалки към него. По случая е образувано досъдебно производство.
Непълнолетният извършител не е криминално проявен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов