Цветанов: ЕНП стои твърдо зад ГЕРБ

ГЕРБ е силния глас на България в Европа

ЕНП стои твърдо зад ГЕРБ. ГЕРБ е силният глас на България в Европа. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в Павликени. По думите му, ГЕРБ ще продължи да се възползва от европейската солидарност на Европа, когато Брюксел вижда стабилно правителство.  „Единственият възможен път за развитие на България е страната ни да бъде част от силна и обединена Европа. Брюксел започна да вярва на България, защото вече знае, че след изборите България действително ще има стабилно правителство с министър-председател Бойко Борисов“, подчерта Цветанов. Според него, присъствието на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез  в България е признание за ГЕРБ и за листата на партията в Търново. Той припомни, че в началото на кампанията на ГЕРБ тук беше и председателят на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

Цветан Цветанов подчерта, че силна  България минава през стабилно управление. Той призова за промяна на тона – без конфронтация и реваншизъм. „Нека в българския парламент да има политика, в която да има консенсус за важните, стратегическите, основополагащите моменти за развитието на страната“, каза Цветанов. По думите му, за развитието на този регион е важна АМ „Хемус“, която не трябва да бъде  построена с пари от българския данъкоплатец. „Искаме да го направим с европейско финансиране, за да имаме развита инфраструктура и  т.нар. пътни артерии, които дават перспективата за развитие на туризма и земеделието“, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ. Той акцентира, че в управленската програма на ГЕРБ са предвидени повече пари за животновъдите, за зеленчукопроизводителите, за отраслите в земеделието, които дават по-голяма трудова ангажираност за хората.  Като други приоритети Цветанов изброи регионална политика, екология и образование.

   Според Цветанов е важно е да се гласува разумно, за да няма да има пилеене на гласове в изборния ден. „Миналата година бяха регистрирани 70 партии и коалиции, влязоха само 4 партии и видяхте какъв хаус и какво задкулисие управляваше България. ГЕРБ се бори за пълно мнозинство – това може да се постигне само при висока избирателна активност“, категоричен беше той. По думите му, много от избирателите са отвратени, но това е добра стратегия на политическите опоненти на ГЕРБ, които искат  да има ниска избирателна активност, защото така могат да си осигурят контролиран и  купен вот.

   „ГЕРБ прави кампания лице в лице, за да можем да убедим  хората, че конституционна България има тогава, когато отидем да упражним вота си. Аз не искам отвратителните да управляват, защото отдалечиха България от европейската перспектива“, заяви Цветан Цветанов. Той обясни, че предишното правителство в лицето на БСП, ДПС и „Атака“ е лишило България от възможността да започне от 2014 г. да усвоява средства от новия финансов период. „Средствата са около 32 млрд. лв. За 2014-2015 г. България ще получи нула лева. Два пъти беше отказано това стратегическо споразумение да бъде подписано с кабинета на Орешарски, те не се съобразиха с рамката, подготвена от ПП ГЕРБ. Ние имахме възможност да подпишем това споразумение, защото имахме реален диалог с партньорите ни от Европейската комисия. Правителството на Орешарски загърби тази рамка, действията им въобще не кореспондираха с европейските цели и стандарти“, категоричен беше Цветан Цветанов.

   

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов