Ректорът на ВТУ: Учете така, че Велико Търново и България да се гордеят с вас

С тържествена церемония бе открита новата академична година

Новата академична година във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" бе открита с тържествена церемония пред Ректората. На събитието присъстваха нейно превъзходителство Гюру Катарина Викьор, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Норвегия в България, областният управител Георги Камарашев, заместник-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков, представители на Башкирския държавен университет, преподаватели, хиляди първокурсници и родители. 

„Учете така, че след време не само Вие да се гордеете с Вашата Алма матер, но и Университета, Велико Търново и България да се гордеят с Вас! С Божията подкрепа и на ползу роду – на добър час, колеги!“- с тези думи ректорът на ВТУ професор Пламен Легкоступ напътства присъстващите студенти. 

По традиция първокурсниците положиха студентска клетва, написана от поета Радко Радков, кавалер на френската култура и двукратен носител на Наполеоновата награда Солензара. Отец Славчо отслужи празничен благослов, а малко по-късно бе ударена камбаната, с която по традиция започва всяка нова учебна година.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)