Стари градски песни, руски романси и фолклор звучаха по повод Международния ден на възрастните хора

Празникът в Горна Оряховица бе открит от заместниик-кмета Николай Георгиев

Над 150 изпълнители от 15 творчески колектива взеха участие в Регионалния преглед на самодейните състави при клубовете на пенсионера в Община Горна Оряховица. Песенният празник премина под знака на Международния ден на възрастните хора и Деня на музиката и поезията, които отбелязваме на 1 октомври. Гости на празника бяха заместник-кметовете Николай Георгиев и Йорданка Кушева, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова, председателят на общинската структура на Съюза на пенсионерите Николина Костова.

Празникът откри заместник-кмета Николай Георгиев, който пожела на възрастните хора да не губят никога бодрия си дух и доброто настроение. „Благодаря за всичко, което сте направили през годините за България. Надяваме се с вашия опит и знания да подпомагате младите хора, защото те имат нужда от вас.”, поздрави участниците в Регионалния преглед Николай Георгиев. Възрастните хора бяха поздравени и от председател на общинската структура на Съюза на пенсионерите Николина Костова.

Концертната програма откриха изпълнителките от най-новия пенсионерски клуб в Горна Оряховица – „Раховец”. На сцената в Зала 1 на Общината се редуваха стари градски песни, руски романси и фолклор. Специален поздрав към публиката поднесоха и мажоретките от Групата за здраве и дълголетие при Спортен клуб на ветераните спортисти „Локомотив - 2004”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)