Клуб "Таралеж" провокира с 12-часов комикс маратон

Велико Търново Лайф

04-10-2014, 09:18

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кино и комикси в "Таралеж" на Самоводската чаршия

Във Велико Търново ще се рисуват комикси през целия ден

12-часова комикс провокация организират на 4 октомври в клуб „Таралеж" във Велико Търново. Събитието е част от 24-часов комикс ден, който се провежда по традиция в първата събота на октомври. Предизвикателството е известно в световен мащаб и е насочено към художници на комикси, които трябва да създадат завършен комикс от 24 страници в рамките на 24 последователни часа. Акцията във Велико Търново ще бъде в по-кратък - 12-часов вариант, при който авторите трябва да нарисуват 12 страници с комикси.

Предизвикателството е измислено от американеца Скот Маклауд, който заедно със свой приятел решават да рисуват комикси в продължение на едно денонощие. Идеята се харесва на много хора и добива популярност по цял свят. В България комикс-денят се организира за втора поредна година от българското комикс общество - „Комикс бистро".

Целта на провокацията е всеки участник да направи свой собствен комикс, възможно е и участие по групи, които създадат обща история. Няма предварително обявена тема, към която авторите трябва да се придържат, няма и ограничение в използваните материали и средствата за направата на комиксите. Хартията ще бъде осигурена от организаторите.

„Наспете се добре, запасете се с храна и напитки, подострете моливите и дайте воля на творческата си енергия!", призовават организаторите от „Комикс Бистро", които ще очакват великотърновци в клуб „Таралеж" от 9.00 часа сутринта в съботния ден.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов