Предстои финала на реконструкцията на кръстовището при Консултативна поликлиника - Габрово

Новините

04-10-2014, 13:03

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

14 училища в област Габрово получиха уникално образователно помагало

Престои да бъдат изпълнени бордюрите по улица "Брянска"

Реконструкцията на кръстовището при Консултативна поликлиника, обединяващо едни от най-натоварените градски пътни артерии - улиците "Брянска", "Стефан Караджа" и "Емануил Манолов", е на финален етап и скоро ще бъде окончателно завършена.

В района на кръстовището са изпълнени измествания на подземните комуникации, изградени са ново улично осветление и дъждовна канализация, положени са новите бордюри, оформящи основните елементи на съоръжението и предвидените нови асфалтови настилки без последния износващ пласт. Голяма част от тротоарните настилки също са готови, предстои да бъдат изпълнени новите бордюри и тротоара по ул. "Брянска".

В момента се работи по изграждане на директната пътна връзка от ул. "Стефан Караджа" в посока ул. "Емануил Манолов". В основния кръг и по изградените разделителни острови в участъка се извършват дейностите по озеленяване, а в зелената площ на ул. "Брянска" вече е изградена поливната система. Терасира се целият участък, в който ще бъдат оформени и пешеходни алеи. Предстои да бъдат монтирани ново парково осветление и обзавеждане.

До края на месец октомври предстои окончателното полагане на всички асфалтови пластове, на хоризонтална маркировка и завършване на озеленяването в обхвата на кръстовището. Обектът е част от Интегриран проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“.

Реализирането на тази инвестиция беше предшествано от подмяната в същия участък на хранителни и магистрални водопроводи в изпълнение на дейностите по Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов