Туристическо влакче вози туристи в Търново

Новините

04-10-2014, 17:04

Снимка:

Царевград -Търнов

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца учат занаяти на Царевец

Влакчето е с два вагона и капацитет от 20 възрастни или 30 деца

Туристическо влакче в старата столица вози всеки ден туристи при подходящи атмосферни условия. Атракцията работи всеки ден и потегля от 10.00ч. пред хотел Янтр, движи се до 20.30ч. по маршут  площад „Велчова завера“ - площад „Цар Асен I ” - църква „Св.св Петър и Павел” - паркинг улица „Крайбрежна“ и обратно. Пълната обиколка  се изминава за 20 - 30 минути(в зависимост от трафика).
Влакчето е с два вагона и капацитет от  20 възрастни или 30 деца. Снабдено е и със специална рампа за хора с увреждания. Еднопосочният билет е с цена от 2 лева (4 лева е пълната обиколка), а  деца и ученици  ще се возят  безплатно.
Туристическото влакче е част от проект на Община Велико Търново „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура“ по ОП „Регионално развитие“. С него гостите и жителите на старата столица  могат да обиколят вече обновените по този проект църкви „Св.Св.Петър и Павел“ и „Св.Иван Рилски“ и площад „Цар Асен I“, както и Мултимедйният посетителски център „Царевград Търнов“.
Влакчето е произведено специално за Велико Търново от водещата италианска фирма в бранша- ZAMPERLA Group. То  се управлява и стопанисва от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)