25 години затвор за бивш СДС-ар извършил жестоко убийство

Крими

07-10-2014, 10:14

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шофьор, убил 3-годишно дете, отърва затвора

Убиецът намушкал с нож във врата своята жертва

25 години строг затвор даде Апелативният съд в Търново на 41-годишния бивш младежки лидер на СДС в Русе Юлиян Спасов за предумишлено убийство, извършено с особена жестокост, предаде вестник 24 часа. На 11 март 2013 година Спасов зашемети с електрошок и намушка 5 пъти с нож във врата пенсионера Иван Михайлов, с когото имали спор за наеми на магазини в Русе.

Юлиян отишъл в дома на Иван и там говорили около 2 часа. След това съседите чули виковете и стенанията на собственика на апартамента и сигнализирали в полицията. Когато униформените влезли в жилището, намерили тялото на Иван да лежи в локва кръв. Юлиян стоял на канапето до трупа и бил задържан веднага. Бившият политик сложил газов пистолет в ръката на жертвата, за да инсценира самоотбрана, но опитът му се провалил. Още при първите разпити направил самопризнания.

За деянието през май т.г. Русенският окръжен съд му даде суровото наказание, което бе обжалвано пред втората инстанция в Търново.

Великотърновските магистрати потвърдиха присъдата. Те не приеха защитната теза, че някогашният младежки лидер на русенското СДС бил силно афектиран и изплашен за близките си.

Кървавата развръзка настъпила когато 69-годишният Иван Михайлов заплашил, че ще натопи пред властите брата на Юлиян, ако отиде в затвора. Три дни по-късно предстояло дело пред Върховния касационен съд за измама, документни престъпления и присвояване, по което Спасов и Михайлов са подсъдими. Процесът тече от 2007 г. и касае десетки скъпи сгради в Русе и София, които са реституирани с фалшиви нотариални актове. По него екссиният лидер получи 5 години и 2 месеца затвор от Русенския окръжен съд, а Иван Михайлов - три години условно. Апелативният съд във Велико Търново отменя присъдата на Юлиан Спасов, но

Върховният касационен съд връща делото. За последно търновските магистрати наложили на Спасов пет години и един месец за имотната далавера през декември 2013 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов