Литературно четене с Микул Дежун във Велико Търново

Велико Търново Лайф

08-10-2014, 10:18

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Премиера на романа "Бетон"

Клуб "Таралеж" кани великотърновци на литературно четене с Микул Дежун, който ще представи романa си „Бетон". Събитието е част от програмата на Литературен Фестивал Русе 2014. Преводът на произведенията на Микул Дежун ще чете Александър Христов. Литературното четене е тази вечер от 18,30 ч. в арт клуба на Самоводската чаршия.
Микул Дежун, роден през 1981 г., изучава творческо писане, история и история на изкуството в Лайпциг, Дрезден, Хале, Прага и Сибиу. Той е основател на Offspace-галерията „Рибарски магазин" в Дрезден. През 2014 г. Дежун получава стипендия на Щутгартското Сдружение на Писателите.

Литературният Фестивал Русе се провежда от 1 до 9 октомври за седми пореден път. И тази година в рамките на фестивала ще бъдат представени иновативни творби и вълнуващи гости от Австрия, Италия, Чехия, Полша, Германия и България. Литературният фестивал събира различни личности, перспективи и формати и представя текстове, които приканват участници и посетители за дискусия и обмен. За първи път фестивалът прави изнесени събития във Велико Търново и София.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов