Нова социална услуга за деца с увреждания в Габрово

Животът

08-10-2014, 10:53

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Екип от 24 специалисти предоставя индивидуална грижа за младежи на възраст от 3 до 27 години

Въвеждаща конференция по повод изпълнението на проект „Подобряване на грижата за деца с увреждания чрез разкриване на социална услуга в oбщина Габрово“ ще се състои днес, 8 октомври 2014 г., от 11:00 часа часа в ритуалната зала на Община Габровo.

Новата социална услуга, свързана с деинституционализацията на деца и младежи с увреждания, се предоставя в двата центъра за настаняване от семеен тип в кварталите Борово и Трендафил. Центровете стартираха работа от април тази година и в тях се предоставя 24-часова висококачествена грижа, ориентирана към индивидуалните потребности на нуждаещите се. Екип от 24 специалисти и поддържащ персонал се грижи за общо 19 деца и младежи на възраст от 3 до 27 години.

Обитателите на двете заведения са подбрани от специален мобилен екип, който е посетил специализираните институции, в които са живяли преди това. Настаненените в Габрово деца и младежи са от домовете във Видраре, Илаков рът, Студен кладенец, Горски Сеновец, Михалци, Дебелец и София. Усилията на персонала са насочени към осигуряване на плавна интеграция и стимулиране на техния социален живот.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов