Влак блъсна лек автомобил на прелез в ж.к „Обеля” (Обновена)

Един човек загина, а друг пострада

Човек загина, а друг пострада, след като влак блъсна лек автомобил на жп прелез в столичния квартал "Обеля", съобщи БНР.

На място са изпратени екипи на пожарната и линейка.

От Столичната пожарна обясниха, че инцидентът е станал малко след 14.00 часа.

 

Обновена в 17.34

 

Възстановено е движението на влаковете след инцидента на жп прелеза в столичния квартал Обеля, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

По-рано в 14.10 ч., на жп прелез „Обеля“ локомотив, движещ се от гара Волуяк за Централна гара София, удари лек автомобил „Сеат“. Прелезът е съоръжен с бариера и сигнализация с ръчно задвижване, редовно задействана. Пътниците в автомобила са били двама, единият, от които е загинал. Незабавно е назначена комисия Първа категория от главния ревизор по безопасността на НКЖИ, която включва експлоатационните директори на НКЖИ и „БДЖ – Товарни превози“.

Поради инцидента движението на влаковете в участъка е временно бе преустановено. В 16.55 ч. е пуснато движението по единия път в двупътния участък.

Органите на следствието са на мястото и разследват за причините за инцидента.

От 2002 г., откакто се води статистика за инцидентите при прелези, на този прелез не са регистрирани такива.

НКЖИ призова шофьорите да спазват правилата при пресичане на жп прелез. За съжаление статистиката показва, че водачите на моторни превозни средства продължават да не спазват Закона за движение по пътищата. Само за 2014 г. смъртните случаи при инциденти на жп прелези са 5, а ранените са 11.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов