РЗИ Велико Търново организира конкурс под мотото "Моята творба за живот без тютюн"

Животът

09-10-2014, 17:01

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Право на участие имат ученици от 6 до 12 клас

Регионалната здравна инспекция, съвместно с регионалния инспекторат по образование и Народна библиотека "П.Р. Славейков" организират конкурс за есе на тема "Моята творба за живот без тютюн". Целта е децата и младежите да осъзная вредата от цигарите и да се предотврати евентуалното им посягане към тях. Освен това учениците трябва възприемат и сериозните поражения върху младия организъм, който нанася пасивно тютюнопушене. А тези, които вече са се пристрастили към цигарите да се откажат на време от вредния навик. 

Право на участие имат ученици от 6 до 12 клас, като творбите трябва да са авторски и да не са копирани от Интернет. Есетата да са хартиен носител или по електронна поща и изпратини на адрес Регионална здравна инспекция – Велико Търново улица “Никола Габровски” №23, етаж 8, стая 803, ел. адрес: pbpz@rzi-vt.org

Авторът на най-доброто есе във всяка категория ще получи по един ваучер на стойност 70 лева, а спечелили за второ и трето място ще бъдат поощрени с предметни награди. Всички участници ще получат грамоти. Критерии за оценка ще ъбдат следните изисквания: оригиналност на идеята; придържане към темата; позитивно послание на творбата, независимо от избора на подтема; самостоятелност на изпълнението.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов