Шест месеца затвор за кражба на ток

Царевград Търнов

11-10-2014, 14:09

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хванаха дядо да краде ток

Половин година затвор постанови Районният съд във В. Търново за 45-годишен мъж от Ново село. К. К. извършвал системна кражба на електроенергия от местната преносна мрежа. 

К. К. бил задържан в края на април, след сигнал, че вечер в къщата му свети, въпреки, че отдавна токът му бил стпрян, заради неплащане на сметки. Направена била съвместна проверка от служители на "Енерго Про" и полицията. Установено било, че мъжът се е свързал директно към проводник от близкия уличен стълб. За целта използвал триметрова дървена летва с метална кука на края и стоманена тел, минаваща през оградата. За зануляване използвал тръба от водопроводната мрежа.

Мъжът се е споразумял с прокуратурата, признавайки се за виновен. Обяснил, че е много затруднен материално, нямал постоянна работа и пари, за да си плаща сметките.
Въпреки споразумението обаче, мъжът все пак ще влезе в затвора, тъй като кражбата на ток не му е за първи път. Първия път, когато бил хванат, му се разминало с условно наказание, като органите на реда тогава иззели кабелите, с които незаконно е била свързана къщата му. Той обаче си направил нова инсталация, при това без да е изтекъл изпитателният срок на старата му присъда. Сега ще трябва да излежи ефективно както нея, така и новото му наказание от три месеца затвор. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)