Над 200 ученици се включиха в играта „Аз обичам Свищов”

Животът

13-10-2014, 15:15

Снимка:

svishtov.bg

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дигитална изложба на архивни документи за Деня на общините

Събитието се организира за трета поредна година по инициатива на Католическата църква „Св. Св. Кирил и Методий“ в Свищов, в партньорство с Община Свищов и всички общински училища в града.

Община Свищов отбеляза своя празник - Деня на българското самоуправление 12 октомври, заедно с най-младите си граждани - свищовските ученици.
Над 200 ученици от всички свищовски училища се събраха заедно в събота, на 11 октомври, за да се включат в състезателната игра „Аз обичам Свищов“. Тя се организира за трета поредна година по инициатива на Католическата църква „Св. Св. Кирил и Методий“ в Свищов, в партньорство с Община Свищов и всички общински училища в града.
Идеята е чрез състезателни интелектуални игри и занимания децата на Свищов да се запознаят с историята на своя град, като се докоснат на живо и лично до неговите културно-исторически обекти и забележителности.
Събитието бе официално открито в Католическата църква в Свищов, където стартът бе даден от кметът на Общината Станислав Благов със символично  прерязване на лентата.
Учениците бяха разделени на отбори и следваха различни опознавателни маршрути в града, в които бяха включени важни исторически и културни обекти. През цялото време децата бяха придружавани от учители, родители и доброволци.
Накрая всички отбори се събраха пред един от символите на Свищов – Съборната църква и с празнично шествие, водено от духова музика и танцуващи мажоретки, преминаха по главната улица, за да стигнат пред сградата на Общината, където традиционно е финалът на играта. Тази година той бе ознаменуван с голямо хоро на площада и колективно сглобявяне на пъзел „Аз обичам Свищов“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов